Gastouderopvang 't Lavendeltje

Een warm en veilig tweede thuis voor uw kind (eren)!

Algemene informatie en regelgeving

Eten & drinken

Tijdens de opvanguren wordt uw kind tijdens de vaste eet- en drinkmomenten voorzien van eten en drinken volgens de van tevoren afgesproken richtlijnen, aangepast aan de leeftijd en behoefte van uw kind. U hoeft als vraagouder dus geen eten en of drinken aan uw kind(eren) mee te geven. Heeft uw kind echter speciale voedingsvoorschriften, kunnen we hiervan afwijken en u vragen het benodigde eten en drinken voor de opvangdag mee te nemen. De melkpoeder voor de allerkleinste wordt voor uw kind aangeschaft door Gastouderopvang 't Lavendeltje.  U zal echter wel gevraagd worden een eigen fles aan te leveren voor de zuigeling. Zij hebben ieder afzonderlijk namelijk hun eigen voorkeur voor speen. Het door u aangeleverde flesje zal enkel en alleen voor uw kindje worden gebruikt. Na gebruik zal het flesje worden uitgekookt. Voorziet u het flesje alstublieft van de naam van uw kindje.


Luiers

Voor luiers en alle producten gerelateerd aan het verschoningsmoment wordt gezorgd. Bij Gastouderopvang ’t Lavendeltje zijn verschillende maten luiers aanwezig. Geeft u voor uw kind de voorkeur aan een specifiek luiermerk, kunt u dit aangeven.


Ziekte

Is uw kind ziek en heeft het geen besmettelijke ziekte, mag uw kind in overleg gewoon komen. Maar u dient in dit geval voordat u uw kind brengt, te melden dat het ziek is.

Wordt uw kind ziek bij Gastouderopvang ’t Lavendeltje, dient u ten allen tijden bereid zijn uw kind eerder op te halen dan de oorspronkelijk afgesproken ophaaltijd als het ziektebeeld verergert.   

Bij ziekte van de gastouder bent u geen uren verschuldigd. Gastouderopvang ’t Lavendeltje werkt nauw samen met Linda van Steenbergen-den Besten van Gastouderopvang Zaltbommel. In overleg kan zij bij ziekte opvangkindjes van Gastouderopvang ’t Lavendeltje opvangen. U bent uiteraard vrij om bij Via Viela naar een andere beschikbare gastouder te vragen of zelf vervangende opvang te regelen voor uw kind.


Medicijnen

Mocht uw kind medicijnen nodig hebben, kunt u met Gastouderopvang 't Lavendeltje een afspraak maken voor het toedienen van medicijnen. Als vraagouder tekent u hiervoor een toestemmingsformulier.


Slapen

Gastouderopvang 't Lavendeltje beschikt over voldoende slaapruimte om uw kind te laten slapen. Er zijn campingbedjes aanwezig. In deze campingbedjes liggen in verband met de veiligheid geen extra matrasjes. Vooral kleine kindjes kunnen verstikt raken tussen het matrasje en de zijkant van het bedje.


Brengen en halen van uw kind

Van tevoren geeft u het tijdstip aan waarop u het kind brengt en ook weer ophaalt. Mocht u deze afgesproken tijdstippen niet halen, ontvangt Gastouderopvang ’t Lavendeltje graag een bericht van u. Zo kunnen we onze dagelijkse activiteiten hierop afstemmen.


Opvanguren

Gastouderopvang ’t Lavendeltje ontvangt op uiterlijk de 27 ste van de maand voorafgaand aan de maand waarop u opvanguren nodig heeft, graag een overzicht van de opvanguren die u in de aankomende maand wenst. Zo heeft Gastouderopvang ’t Lavendeltje ruimschoots te tijd om alle uren in te plannen en eventuele extra gevraagde uren in te plannen.

Extra aangevraagde uren worden pas definitief toegekend op de 29 ste van de maand voorafgaand aan de maand waarop u de extra opvanguren wenst. Natuurlijk kan er van tevoren een indicatie gegeven worden of de door u extra gevraagde opvanguren gehonoreerd kunnen worden. In een enkel geval zal u echter moeten wachten tot de vaste uren van de opvangkindjes zijn ingedeeld. In de praktijk zal echter blijken dat het aanvragen van extra uren zelden tot problemen zal leiden. In het uiterste geval dat de extra gevraagde uren niet gehonoreerd kunnen worden, kan Gastouderopvang ’t Lavendeltje Linda van Steenbergen-den Besten van Gastouderopvang Zaltbommel vragen of zij een mogelijkheid heeft om uw kind extra op te vangen.


Vervoer

Gastouderopvang ’t Lavendeltje is in het bezit van een buggy, fiets, bakfiets en auto. Op alle vervoersmiddelen zitten goedgekeurde veilige zitjes voor alle kinderen. Afhankelijk van het weer en de afstand, gebruikt Gastouderopvang ’t Lavendeltje alle soorten vervoersmiddelen. Bij koppeling voor de opvang van uw kind tekent u een formulier waarin u toestemming geeft dat uw kind vervoerd wordt met de eerder genoemde vervoersmiddelen.


Social Media

Gastouderopvang ’t Lavendeltje maakt gebruik van Facebook, Instagram en een eigen website. De foto’s die gebruikt worden, zullen van tevoren gescreend worden. Kinderen zijn een kwetsbare groep op social media en daarom heeft Gastouderopvang 't Lavendeltje ervoor gekozen om de kindjes niet in beeld te brengen.